М’ясна промисловість

Озон засіб дезінфекції для м'ясної промисловості та м'ясних магазинів

Японія стала світовим лідером із застосування озону в харчовій і м’ясної промисловості.
Дослідження 2006 пояснило цей успіх появою нових, більш ефективних озонаторів, які здатні виробляти високі концентрації озону, залишаючись при цьому економними в споживанні енергії.
В Україні дана технологія вже застосовується на багатьох передових підприємствах, які впроваджують сучасні технології та зарубіжний досвід. Але на більшості середніх і малих підприємств ще не застосовують технологію озонування, користуються застарілими методами. Впровадження технології озонування при використанні озонаторів Українського виробництва OZON-PROM®, в більшості випадків окупається за період до одного року. Терміни окупності імпортних систем озонування, природно в рази більше.

Одна з причин відставання України від західних країн в темпах впровадження технології обробки озоном в тому, що виробники і дистриб’ютори хімічних засобів, не зацікавлені у впровадженні озону, тому що підприємства, які встановили систему озонування, зменшують закупівлі хімічних засобів в рази … А предприяти вже використовують озонування і побачили його переваги у вигляді поліпшення якості продукції та економічну вигоду, зі зрозумілих причин, не поспішають повідомляти про це конкурентам.

Озон в м'ясної промисловості

Використання озону дозволяє поліпшити якість м’яса і м’ясних продуктів і збільшити терміни зберігання продукції, при цьому зменшується в рази використання хімії, це дозволяє знизити поточні витрати і собівартість продукції, при цьому підвищити його якість.

Також озонаторами можна дезінфікувати роздягали для співробітників, підсобні помищение, склади, транспорт для перевезення м’ясних продуктів. Одним з ефектів застосування цього методу є те, що він усуває неприємні запахи, після обробки якийсь час залишається запах свіжості, як після грози, який через кілька годин зникає. Коли продукцію привозять до клієнтів на транспорті, від якого немає неприємних запахів, це великий плюс для постачальника.

Дезінфекція м'яса обладнання цеху

При правильно підібраних концентраціях, озон є одним з найсильніших дезінфікуючих засобів, доступних сьогодні на ринку. Озон дозволяє еффективно дезінфікувати м’ясні цехи, обладнання, інвентар, транспорт і автомобілі для перевезення продукції. Дослідники пов’язують це з унікальними властивостями озону. При контакті з бактеріями, озон розриває оболонку клітини ззовні, внаслідок чого її зміст окислюється і мікроорганізми гинуть. Це окислительное властивість здатне запобігти бактеріям виробити стійкість до озону, оскільки вони в принципі не здатні виробити до нього імунітет.

Досвід застосування озонатора на підприємстві по переробки м’яса в Київській області. Я власник невеликого підприємства по переробці м’яса, основна спеціалізація це копчені кури, стегенця, ковбаси. Питання стерильності завжди в такій справі актуальний, оскільки ми дорожимо своєю репутацією і ніколи не відпускаємо м’ясну продукцію навіть при найменшій підозрі в її якості. Для підтримки стерильності в м’ясних цехах нашого м’ясокомбінату, ми після кожної зміни раніше проводили дезінфекцію хімічними засобами, але така стерилізація забирає багато часу і дорого коштує, оскільки засоби дезінфекції потрібно постійно купувати, та й зарплата прибиральниць по всьому підприємству щомісяця пристойно набігає.Спробували робити дезінфекцію озоном, купили генератор озону і провели експерименти – після закінчення кожної зміни, перш за все, як і раніше, мили цеху від механічних забруднень і після цього включали озонатор на 40 хвилин в кожному цеху, після цього включалися витяжки, проводилося провітрювання і заступала нова зміна. Результати аналізів показали, що озон відмінно справляється з дезінфекцією в м’ясної промисловості, його переваги нам очевидні.

Засіб боротьби з коронавірусом
Більше 30 сфер застосування озонаторів
Ассортимент приладів OZON-PROM

Пишіть відгуки та запитання, ми з радістю відповімо