Зберігання картоплі

Збільшення термінів зберігання картоплі - обробка озоном

Збільшення термінів зберігання картоплі – обробка озоном

Післяжнивні захворювання зазвичай призводять до втрати більш ніж 10% від запасеної картоплі. За цим слідують подальші збитки, пов’язані зі зниженням споживчого інтересу до зіпсованих захворюванням продуктів. На сьогодні, виробники картоплі використовують контрольовані умови зберігання в поєднанні із застосуванням фунгіцидів для стримування гнильних хвороб. Проте, втрати все ж значні і фунгіциди, в свою чергу, є дорогими. Отже, необхідно знайти більш ефективні альтернативні варіанти зниження відсотка хвороби бульб. Озон вже широко використовується в якості поверхневого стерилізуючого методу від фітофтори, молі і хвороботворних мікробів. Озон досліджувався як потенційний метод для боротьби з хворобами зберігається картоплі після збирання, перед посадкою, а також в якості альтернативного лікування насіння. Озон може підвищити власний опір рослини до хвороб. Дослідницькі випробування відображається переваги даного газу, він сприяє захищеності поверхні фруктів і овочів дізнатися більше від майбутнього формування патогенів.

Під час початкового тестування, за допомогою університету Айдахо (США) консультативної служби, був зроблений висновок, що озон може забезпечити ефективний контроль багатьох шкідливих бактерій, які можуть бути знайдені на картопляної поверхні, такі як Erwinia (м’яка гниль), Fusarium (суха гниль) , Helminthosporium (срібло парша), Phytophthora (фітофтороз) і Rhizoctonia (чорна парша). Вони також виявили, що озон не тільки може вбити бактерії, але зменшує поширення забруднення бактеріями в результаті зберігання, освіти рожевої гнилі та замерзання. Він також може бути використаний, щоб тримати багато продуктів в безпеці, не вимагаючи використання ніяких хімічних речовин.

Картопляна бура гниль викликається бактерією (Ralstonia solanacearum) і може серйозно зашкодити виробництву картоплі. Бура гниль є одним з найбільш руйнівних захворювань картоплі по всьому світу. Можливо, вона міститься в водотоках, в промислових або муніципальних стічних водах, і картопля заражається нею вчасно мийки. Також передача на картоплю і відповідно його зараження відбувається в результаті зрошення забрудненої річковою водою. Контроль бактерій коричневої гнилі картоплі при митті досягається під час лікування озоном. Його дозування повинно складати, принаймні, 10 мг / л протягом чотирьох хвилин. Також за допомогою озонаторів повітря в Україні та інших країнах світу, проводять дезінфекцію тари читати статтю, стерилізацію пластикових ящиків, скляних пляшок і т.д.

Зберігання картоплі

Застосування озону знижує або усуває цвіль і зростання грибка, який так чи інакше з’являється під час зберігання. Вплив озону на що зберігається картопля:

  1. Озон вбиває багато спори грибів.
  2. Озон в низьких концентраціях значно знижує спороношення зеленої і блакитний цвілі.
  3. У низьких концентраціях озон зупинити утворення спор.
  4. Озон є інгібітором росту патогенних мікроорганізмів і знищує бактерії.
  5. Озон перешкоджає утворенню м’якої гнилі і знижує проникненню чорних плям.
  6. Якщо «поганий картопля» знаходяться під контролем озону, він не буде впливати на прилеглі

До нього плоди, тобто сусідній картопля не буде інфікований. Озон має безперервно додаватися в зону зберігання. Коли вентилятори вимкнені, озону повинні бути застосовний до верхніх шарів.

Засіб боротьби з коронавірусом
Більше 30 сфер застосування озонаторів
Ассортимент приладів OZON-PROM

Пишіть відгуки та запитання, ми з радістю відповімо