Озон для вакуумної упаковки

Вакуумна упаковка риби м'яса сиру продуктів овочів

Вакуумна упаковка, перевірена десятиліттями технологія, дозволяє значно збільшити терміни зберігання продуктів. Доповнивши апарат вакуумної упаковки генератором озону (О3), можливо збільшити ще на 30-80% терміни зберігання риби, м’яса, овочів і т.д. Генератор озону, безпосередньо перед вакуумированием, насичує продукт знаходиться вже в упаковці ОР3. Завдяки цьому виконується стерилізація упаковки і продукції відразу перед вакуумуванням, бактерії та інші мікроорганізми знищуються. Збільшення термінів зберігання дозволяє мінімізувати відходи м’яса, риби, сиру, овочів та інших продуктів харчування.
Вакуумна упаковка риби м'яса продуктів

Урядові органи, університети, виробники продуктів харчування і компанії з постачання упаковки впроваджують нові технології, які допоможуть продовжити термін зберігання продукції і скоротити кількість відходів. Озон був затверджений в США і класифікований як харчова добавка (US FDA 2001).

 

Досвід застосування озонатора від Миколи Валентиновича (г. Киев). Моя фірма займається поставками в Україну риби з Норвегії та інших країн. Кінцевим споживачам нашої продукції минадаємо рибу у вакуумній упаковці, оскільки це в рази збільшує терміни зберігання даної продукції. Але ми не стоїмо на місці, завдання збільшення термінів зберігання без втрати високої якості хвилює напевно всіх підприємців, які займаються продуктами харчування, м’ясом, овочами … Ми купили сучасні вакуумні пакувальники, які створюють оптимальні умови для зберігання, але найефективнішим способом стало використання озону при вакуумуванні.
Технологія достатня зрозуміла – у вакуумній машині відкачується повітря, потім подається озон і знову створюється вакуум і упаковка герметизується.
Озон в перебігу декількох годин всередині упаковки розпадається, але при цьому патогенні мікроорганізми після такої обробки втрачають свою активність … Купивши дане устаткування від виробника в Києві, ми дуже швидко окупили витрати, тому ціна на апарати не здається високою.

 

Досвід застосування озонатора від Дмитра Олеговича. У мене приватний м’ясний цех під Києвом. Зараз все більше замовлень від магазинів приходить на ковбасні вироби саме у вакуумній упаковці. У такому вигляді продукція набагато довше зберігається, та й покупця таких товарів довіряють більше. Використовуючи вакуумні пакувальники ми домоглися терміну зберігання 2 тижні. Але деякі торговельні мережі в Україні ставлять завдання ще збільшити офіційний термін зберігання, при цьому без використання хімічних добавок. Я дав завдання своєму технологу знайти варіанти вирішення по «модернізації» вакуумної упаковки продуктів харчування. Єдиним екологічно чистим варіантом виявилося подавати озон в процесі вакуумування. Принцип такий – продукт лягає в упаковку, з упаковки максимально викачується повітря на вакуумний пакувальник. Після цього назад закачується озон, при цьому невеликий вакуум залишається, це дозволяє стерилізувати упаковку і сам продукт перед запаюванням. Так, озон всередині за кілька годин розпадеться на звичайний кисень, але при цьому отримана стерильність дозволяє зберегти ковбасні вироби на період до одного місяця.

 

Наші дилери у Грузії:

Засіб боротьби з коронавірусом
Більше 30 сфер застосування озонаторів
Ассортимент приладів OZON-PROM

Пишіть відгуки та запитання, ми з радістю відповімо