Молочна промисловість

Дезінфекція корівників, обробка молочних цехів і молока озоном

Дотримання санітарних норм на фермах, які виробляють молочну продукцію, важлива для якості кінцевого продукту. Застосування озонаторів дозволяє гарантувати стерильність приміщень, тари і обладнання в молочній промисловості, що б продукція не втрачала своєї якості. Озон також дозволяє значно підвищити терміни зберігання молока і молочних продуктах.

У дослідженні в квітні 2016 вчені досліджували вплив очищення озоном на молочних фермах. У міжнародному журналі Diary Technology йдеться, що «Озонування є економічно ефективною і екологічно чистої технології обробки продуктів харчування.» Озон є другим найсильнішим окислювальним агентом після фтору, при цьому озон не залишає шкідливих хімічних залишків після застосування.

Застосування озону для обробки молочних продуктів коштує дешевше, ніж інші методи. Дослідники проекту стверджують, що озон, на відміну від звичайних хімічних дезінфікуючих засобів, не вимагає ні транспортування, ні зберігання. О3 генерується за допомогою озонатора безпосередньо на місці зі звичайного повітря. Точніше озонатор трансформує кисень в повітрі в озон, тому він не вимагає витратних матеріалів. Озонова обробка також використовує менше енергоспоживання для функціонування, ніж інші методи.
Крім того, поточні витрати на системи озонування низькі, оскільки генератори озону споживають лише відносно невелика кількість електроенергії.

Також озонування усуває неприємні запахи, які викликають патогенні мікроорганізми, бактерії, грибок і продукти їх життєдіяльності. Застосовуючи озонування, на підприємствах молочної промисловості завжди буде не тільки дотримуватися необхідний рівень стерильність, але також буде приємний запах свіжості, що потрібно для комфортної роботи співробітників.

Дезінфекція корівників і молочних продуктів

Одна з причин відставання України від західних країн в темпах впровадження технології обробки озоном в тому, що виробники і дистриб’ютори хімічних засобів, не зацікавлені у впровадженні озону, тому що підприємства, які встановили систему озонування, зменшують закупівлі хімічних засобів в рази … А предприяти вже використовують озонування і побачили його переваги у вигляді поліпшення якості продукції та економічну вигоду, зі зрозумілих причин, не поспішають повідомляти про це конкурентам.

Вчені також зазначили: “Не дивлячись на те, що озон є високоефективним дезінфікуючим засобом, він не залишає хімічних залишків ні на поверхні їжі, ні на місцях зберігання харчових продуктів, оскільки він швидко розкладається на нетоксичні продукти, тим самим зменшуючи як екологічний вплив, так і витрати компанії “. Тому використання озону для дезінфекції молочних продуктів, обладнання, приміщень в молочній промисловості є ефективних і вигідним. Крім цього, озонатори використовуються для дезінфекції роздягалень, підсобних приміщень, транспортних засобів, автомобілів і молоковозів, в яких перевозять молоко і молочні продукти.

Також ми виробляємо озонатори води, які дозволяють ефективно знезаражувати і очищати воду необхідну на молочних фермах і господарствах.

Вчені бачать довгострокові переваги використання озону в молочній промисловості. Вони зробили висновок: “Чітке і переконливе значення загальних переваг, які надає ця передова, економічно ефективна і екологічно чиста технологія, є необхідною умовою широкого прийняття і використання озону в світовій молочної промисловості”.

Засіб боротьби з коронавірусом
Більше 30 сфер застосування озонаторів
Ассортимент приладів OZON-PROM

Пишіть відгуки та запитання, ми з радістю відповімо